Hr.Ms.Rotterdam in Plymouth

Door Saskia - Laatst geupdate: zondag 03 juni, 2007 - Opslaan & Delen - En Bericht

Zaterdag 2 juni was het dan zover… Ik (Saskia) werd ingevlogen naar de Hr.Ms.Rotterdam die in Plymouth (Engeland) ligt. Het vliegschema was al meerdere keren aangepast, en vrijdagochtend kwam de laatste wijziging, ik zou niet via London vliegen, maar hoe dan wel ???? een groot vraagteken voor mij, maar goed, ik moest me evengoed om 08.00 melden bij de ATP balie op Schiphol…. Edwin bracht me weg, we vertrokken op tijd, na een korte nacht slaap omdat we de avond ervoor een bruiloft hadden. Bij de ATP balie werd ik naar de balie van Easyjet gestuurd, en bij de balie van Easyjet stuurden ze me gelijk naar de incheckbalie van Easyjet….

Afscheid genomen van Edwin, slik, en op naar de incheckbalie… Mevrouw, waar vliegt u naartoe, heeft u een vluchtnummer? Ehhhh, ik heb geen idee, ik moet in ieder geval naar Engeland…. 😉 Nou ja, ik ging dus vliegen naar Bristol… maar verder…. gelukkig was er nog een collega die ook dezelfde vlucht had (de mensen van het chirurgisch team hadden allemaal een andere vlucht, maar de vlucht van London naar Plymouth zat volgeboekt, dus vandaar dat wij een andere route hadden). Ik naar de gate, na nog even de laatste wijziging aan Edwin te hebben doorgegeven…. en wachten, pas om 10.15 ging mijn vlucht… Bij de poortjes begon er natuurlijk vanalles te piepen bij mij, dus ik moest gefouilleerd worden… nou heb ik niets te verberger, dus maakte mij dat niet zo veel uit… Uiteindelijk bleken het mijn veiligheidsschoenen te zijn…. dus die uit en ook door de scanner….


Vlak voor het aan boord gaan (van de airbus A319 als ik het goed onthouden heb) zag ik ook mijn collega, dus dat was in ieder geval al wat…. hij zat aan de andere kant van het vliegtuig, maar dat geeft niet, ik was zo moe dat ik van de vlucht amper wat meegekregen heb… na een uur waren we in Bristol ongeveer…. Tassen zoeken, en wat nu…. gelukkig had mijn collega een schema, we moesten een vlucht hebben van Bristol naar Plymouth, maar die was vrij krap gepland, dus wij heel erg haasten en inchecken…. door de douane weer… bij de poortjes gelijk mijn schoenen maar uitgedaan (dat scheelde een hoop tijd…), bleek dat de vlucht een uur vertraagd was….. pffff, daarom zo gehaasd….


Van Bristol naar Plymouth vlogen we met een klein vliegtuigje van Air SouthWest, heb geen idee wat voor merk en type….

wel raar om de propellor te zien draaien als je in het vliegtuig zit…. De vlucht duurde maar 25 minuten en we gingen van mooi weer in Bristol naar slecht weer in Plymouth… De bewolking hing heel erg laag, op het moment dat we zicht hadden waren we ook al bijna geland, iets wat voor de leden van het chirurgisch team slechter uitpakte, die zouden 20 minuten later landen, maar toen was de bewolking te laag voor hun om te mogen landen…. dus moesten ze uitwijken naar een ander vliegveld en met de auto naar Plymouth komen (toch nog een geluk dat die vlucht vol was dus voor ons….).

Aan boord even bijgekomen, gedouched en even geslapen tot de collega’s van het chirurgisch team kwamen, toen zijn we met zijn allen in de stad gaan eten, wat erg gezellig was.

Zondag hadden we ook nog vrij (maar ik kom wel een dag later pas weer terug), dus ’s morgens zijn we met zn allen (medisch personeel) naar de stad gelopen (vanaf de basis een uur lopen ruim) om daar te ontbijten, daarna even de stad in geweest, waar we vreselijk hebben gelachen om de chirurg die van alle dikke mensen een foto wilde, liefst ook nog in foute kleding (daar zijn de engelse “dames” ook erg goed in), en gewoon ook nog op een heel opvallende manier die foto’s ging maken….

Op een gegeven moment liepen we langs een winkel en zagen we dat het ook niet zo raar was dat ze allemaal van die foute kleding hadden, ze verkopen namelijk niets normaals…. En met nog 2 andere vrouwelijke collega’s hebben we even laten zien dat die kleding echt verkeerd is, door de meest foute jurken aan te trekken en in de paskamers op de foto te gaan, haha, we hebben er erg om moeten lachen… de chirurg ook overigens…. (die werd weggestuurd door een verkoopster die not amused was dat we zo moesten lachen om de kleding).

Uiteindelijk zijn we door de stad gelopen en weer teruggegaan naar de boot, weer ruim een uur gelopen, maar het was droog dus dat scheelt….
Ik hoorde vandaag ook nog dat de laatste week ook PWA (prins Willem-Alexander) nog langs komt aan boord, ben benieuwd hoe dat gaat….
wordt vervolgd…..

Geplaatst in Algemeen, Koninklijke Marine, Nieuws • • Naar Boven

En reactie op “Hr.Ms.Rotterdam in Plymouth”

Reactie van miranda
Geplaatst op 09/06/2007 om 13:41

hoi hoi sas, ik weet niet of je dit daar ook kunt klezen maar we wensen je (veel te laat… sorry) een behouden vaart met veel belevenissen! En voor Edje… komt wel goed jongen… sas is gauw weer thuis. Geef de doggies een knuf van ons. We houden de weblog in de gaten hoor.

dikke kussen,
miranda

Schrijf een reactie