Ehhhh Trappen?

Door Saskia - Laatst geupdate: zaterdag 09 juni, 2007 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

Voor degenen die niet precies weten hoe de Hr.Ms.Rotterdam eruit ziet, dit schip is een soort varend . De etage’s heten hier alleen anders, dekken namelijk, de dekken van krijgen een letter, in alfabetische volgorde van boven naar beneden, alleen is dit gebaseerd op het eerste doorlopende dek wat een schip heeft, dit is het H dek. Bij toeval is het bovenste dek van de Hr.Ms.Rotterdam het A-dek (als er een dek boven had gezeten was dit het Z-dek geweest). Nu is de hut (kamer) waar ik slaap op het H-dek, dat is wel makkelijk als je aan de wal ligt, omdat vanaf dit dek de valreep wordt neergelegd (het heeft ook het nadeel dat als je op tijd in bed ligt iedereen langs jou hut komt, en met wat drank op is dat niet altijd rustig… maar goed, we varen de komende tijd gewoon….). Op het dek boven het H-dek, dat is het G-dek, is het cafetaria onder andere gesitueerd, de plaats waar ik ’s morgens, ’s middags en ’s avonds eet. Een dek daarboven, het F-dek, daar is het ziekenboeg gesitueerd, en tevens de hangaar met fitness en het helidek. Ook een dek waar ik veel ben dus overdag en ’s avonds. Gaan we nog een dek hoger, dan komen we het E-dek tegen, daar is het korporaalsverblijf onder andere. Op het D-dek hoef ik niet zo vaak te zijn, op het C-dek, dat is het dek waar de meeste officieren slapen en werken zit ook de radio (verbindingsdienst, de mensen die ook de mail versturen en dergelijke), daar kom ik dus wel om te kijken of er nog mail is gekomen, of om mijn floppy (ouderwets!) weg te brengen of op te halen. Onder het H-dek kom ik eigenlijk alleen op het K-dek, daar is onder andere de ruimte waar we ’s avonds Billy’s Bootcamp lessen doen, verder zijn er beneden in het schip opstappershutten en bergplaatsen, en achterin natuurlijk ook de motoren en de ruimte waar de landingsvaartuigen en de voertuigen zich bevinden…
Maar goed, waarom vertel ik dit nou eigenlijk…. ’s morgens sta ik op, ik loop omhoog naar het G-dek en ik ga eten, na het eten loop ik van het G-dek naar het E-dek om nog een kopje thee te drinken, vervolgens ga ik van het E-dek terug naar mijn hut op het H-dek om mijn bed op te maken en te schoonschippen. Daarna ga ik kijken op het F-dek of ik nog wat kan doen in de ziekenboeg, als ik klaar ben in de ziekenboeg loop ik terug naar mijn hut op het G-dek om mijn floppy op te halen en breng deze naar het C-dek, ik check gelijk of er nog mail is, vervolgens ga ik naar de ziekenboeg terug op het F-dek, en daarna naar het E-dek om een bakkie te doen in het korporaalsverblijf. Dan weer even terug naar de ziekenboeg op het F-dek, om vervolgens na de bijeenkomst naar mijn hut op het H-dek te lopen om mijn boek te pakken, en vervolgens naar het B-dek om vandaar op het seindek in het zonnetje te gaan zitten om mijn boek te lezen. Tegen kwart voor 12 loop ik terug naar het H-dek om in mijn hut mijn boek op te bergen en vervolgens naar het G-dek om te gaan eten, en na het eten natuurlijk wat drinken op het E-dek in het korporaalsverblijf. Dan loop ik naar de ziekenboeg om te vragen of ik daar nog wat kan doen en daarna ga ik naar het C-dek om mijn mail en floppy op te halen, dan ga ik naar het H-dek om op mijn hut een mailtje te schrijven. Daarna loop ik even naar het E-dek om wat te drinken in het korporaalsverblijf, en vervolgens laat ik weer even mijn neus zien op het F-dek in de ziekenboeg. Vanaf het F-dek loop ik terug naar mijn hut op het H-dek om wat te gaan lezen in mijn boek. Rond kwart voor 5 ga ik naar het G-dek om te eten en na het eten, hoe kan het ook anders, even wat drinken in het korporaalsverblijf op het E-dek. Om half 7 loop ik terug naar het H-dek om mij om te kleden om te gaan sporten op het K-dek, maar, om op de juiste plaats te komen moet ik eerst naar het G-dek, vervolgens naar een ander trappenhuis, en van daaruit naar beneden naar het K-dek naar de ruimte waar we de Billy’s Bootcamples volgen… Na Billy’s Bootcamp is het wel lekker om op het F-dek nog even op de hometrainer te zitten of op het roeiapparaat, maar die zijn te bereiken via een laddertje, omdat dit in de hangaar is op een plateautje, eigenlijk is dit het E-dek, alleen is dit alleen maar te bereiken vanaf de hangaar, wat op het F-dek zit. Als ik me daar nog een half uur uitgeleefd heb klauter ik naar beneden naar het F-dek, en vandaar terug naar het H-dek om te gaan douchen en om te kleden. Dan tot slot nog even naar het E-dek om in het korporaalsverblijf wat te drinken en terug naar het H-dek om in mijn tampatje (bed) te stappen en mijn lichaam wat rust te gunnen tot ditzelfde verhaal de volgende dag weer gaat gebeuren….. Al met al loop ik hier meer dan 35 keer een trap op en neer! want (personen)liften kennen ze niet bij de marine (wat zal ik gezond thuis komen zeg!)

Geplaatst in Koninklijke Marine, Nieuws • • Naar Boven

Geen Reacties op “Ehhhh Trappen?”

Reactie van marianne schouten
Geplaatst op 10/06/2007 om 13:33

Hoi Saskia wat een belevingen he leuk om dat allemaal weer te lezen, met je conditie zal het allemaal wel goed zitten. De eerste week zit er al weer op nog effe volhouden ook voor Edwin. Kijk alweer naar het volgende berichtje uit. Dikke kus voor allebei Mam en Hans.

Schrijf een reactie