4-daagse van Nijmegen 2007

Door Saskia - Laatst geupdate: zaterdag 21 juli, 2007 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

Afgelopen week heb ik (Saskia) meegedaan met de 4-daagse van Nijmegen, dit jaar echter niet als wandelaar of als verzorger op de fiets, maar als verpleegkundige in de blarentent op de 2e rustplaats. Samen met andere defensieonderdelen namen we met de marine de 2e rustplaats op elke wandeldag voor onze rekening. Het was een bont gezelschap van mariniers, marineziekenverplegers, landmachters van vooral de luchtmobiele brigade en een enkele “luchtmachter”. Meestal wordt het dan een grote chaos omdat je niet op elkaar ingespeeld bent, maar dat was deze week zeker niet het geval. De sfeer was goed en de collegialiteit stond ook hoog in het vaandel. Een grap op zijn tijd moet zeker kunnen, dat hebben we dan ook zeker toegepast… Altijd leuk om je collega’s van andere onderdelen wat te “prikkelen” (iemand van de landmacht blijft voor ons marinemensen toch altijd een pleun, en andersom worden wij vlootbaal of visstick genoemd…). Als de sfeer goed is is het niet erg om hard te werken, elke dag werden er door ons 13-14 boogtenten, 2 kruistenten en een schaduwnet opgezet en afgebroken, zodat we verschillende “behandelgangen” hadden. Een gang werd “bezet” door rode kruis mensen, onder supervisie van 2 marineziekenverplegers die advies konden geven en de “moeilijke” gevallen konden behandelen. Een andere gang werd door blarenprikkend defensie bezet. Gang nummer 3 werd bezet door sportmasseurs/fysio (ook burgers) en de laatste gang werd bezet door 3 artsen en 4 defensieverpleegkundigen voor de overige klachten en de ziekenauto die gereed stond voor een eventuele uitruk. Al met al hebben we ruim 800 mensen geholpen in onze tenten deze 4 dagen, sommigen kwamen zelfs meerdere dagen langs, hopelijk hebben we ervoor gezorgd dat een groot deel van hen de finish heeft kunnen bereiken!

Geplaatst in Algemeen, Koninklijke Marine • • Naar Boven

Schrijf een reactie