De nieuwe auto is er !!!

Door Edwin - Laatst geupdate: zaterdag 08 september, 2007 - Opslaan & Delen - 3 Berichten

Vandaag was het dan zover de nieuwe auto werd opgehaald en niet zomaar even om de hoek, maar in Maastricht wel te verstaan, de enige auto die aan onze hoge eisen voldeed.

Het is geworden … tromgeroffel … een Ferrari rode Fiat Stilo Abarth 2.4 liter, 5 cilinder, 20 kleppen, met sky window (panorama dak).

Na vorige week zaterdag (02-09-2007) 2 dezelfde auto’s te hebben bekeken, 1 in Apeldoorn en 1 in Maastricht was voor ons meteen duidelijk welke het moest worden. Die in Maastricht dus. De auto in Apeldoorn zag er zo goor uit van binnen, de knopjes plakte allemaal onder je vingers van de vette troep. En dan denk je dat een auto bedrijf waar ze meer dan 750 auto’s continue op voorraad hebben waaronder verscheidene dure Porsches en hele dure Audi’s hun auto’s wel zo zullen poetsen dat ze glimmen als een diamand. Nou dan kom je bij Auto-Net.nl van een koude kermis thuis. Wat was die auto slecht. En dan nog te bedenken dat hij al meerdere maanden bij hun in voorraad stond, genoeg tijd zou je zeggen om er eens een natte doek door te halen en om een busje cockpit spray leeg te spuiten. Hij zat vol met steenslag en verschillende, slecht bijgewerkte krassen, wat vaak nog lelijker is dan de kras op zich. Verder had hij waarschijnlijk ook een probleem met de oliepomp die het schakel systeem van druk voorziet. Hier kwamen wij achter door de eigenaar van de Stilo die we nu hebben gekocht.

De auto in Maastricht (eigenlijk Brunssum omdat hij bij zijn schoonouders was en we daar hadden afgesproken) was echter het tegenovergestelde van die in Apeldoorn, zo goed als nieuw, bijna geen steenslag of krassen op de auto, perfect schoon van binnen en goed onderhouden. Hij voldeed gewoon aan al onze eisen en had ook nog eens 40.000km minder gelopen dan die in Apeldoorn. Je kon gewoon aan alles zien dat de eigenaar een liefhebber was van deze auto en dat hij echt zuinig is geweest op de auto.

 Waarom dit type en deze uitvoering. De Fiat Stilo Abarth is een 3 deurs of 5 deurs uit de compacte klasse, een hatchback (ook in station uitvoering leverbaar), weegt 1240kg in de uitvoering die we nu hebben, dus maar 45kg lichter dan de VW Passat. Wij vinden de station en de 5 deur uitvoering niet om aan te zien maar de 3 deurs heeft een echte stoere sportieve look. Hij is wel een stukje kleiner qua omvang dan de VW Passat dus dat moest in onze ogen wel gecompenseerd worden aangezien de Passat ons altijd is bevallen, en dat doet hij goed door boordevol te zitten met zo veel extra luxe, en door een motor erin te zetten die beschikt over de kracht van 170! paarden (125 KW) en een koppel van 221 Nm.

Wat wordt er allemaal standaard geleverd bij deze auto en wat zijn de extra opties die bij onze auto erop zitten :
Standaard :

  1. 7″ Full color LCD scherm voor alle functies hieronder omschreven
  2. 2″ Full color LCD scherm in het instrumenten paneel
  3. Navigatie Systeem
  4. Handsfree “dual-band” GSM-telefoon met WAP-mogelijkheid en voice dialing
  5. Audio Systeem (met MP3 ondersteuning)
  6. 5 CD-Wisselaar
  7. Boord computer die gemiddeld verbruik en nog veel meer auto technische variabelen bijhoud
  8. Dit alles kan middels de stem worden aangestuurd zodat eigenlijk geen toetsen meer nodig zijn

Verder zijn de volgende opties toegevoegd aan deze auto :

Zoals je ziet is deze auto voorzien van alle luxe die wij ons maar kunnen bedenken. Hij is van Mei 2002 en heeft nog maar 90.000km gelopen. Alle bonnen zijn nog aanwezig van het gepleegde onderhoud en zelfs de handleidingen zijn in perfecte staat.

Foto’s volgen komende week, we waren te laat terug om foto’s te maken en door de regen was hij alweer vies. =-)  hou de website in de gaten dus !!!

Geplaatst in Algemeen, Nieuws • • Naar Boven

3 Reacties op “De nieuwe auto is er !!!”

Reactie van miranda
Geplaatst op 10/09/2007 om 12:31

aarrgghhh weer mijn bril moeten pakken om die lettertjes en cijfertjes te zien die je van te voren in moet vullen hahaha maar … gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst en ik wens jullie vele uurtjes lekker rijplezier en vooral veilig!
liefs en dikke kus,

miranda

Reactie van Leane
Geplaatst op 11/09/2007 om 21:33

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst !!

Reactie van Nijkamp A.M.
Geplaatst op 28/04/2009 om 13:07

Proficiat met de aanschaf van de Fiat Stilo Abarth, ben zelf ook in het bezit van een Fiat Stilo Abarth Hij bevalt mij uitstekend hopelijk heb je er veel plezier van.

Andre

Schrijf een reactie