Kyra’s metamorfose

Door Saskia - Laatst geupdate: zondag 23 september, 2007 - Opslaan & Delen - Eťn Bericht

De meeste mensen weten wel dat wij Kyra 5 maanden geleden pas in huis genomen hebben. En de meesten, weten ook dat het niet altijd van een leien dakje gaat met haar. Van alles hebben we al geprobeerd met haar, en we waren de wanhoop nabij. Uitlaten buiten in de buurt durfden we niet meer, het enige wat we soms nog deden met haar was ergens in de polder waar het rustig is met haar lopen, zodat ze niemand wat kon doen. Net op het allerlaagste dieptepunt lijkt het lot te bepalen, we werden gebeld door een hondentrainer, of we zaterdag met de clinic mee wilden doen (ik had een aantal maanden geleden al contact met hem gehad). Deze clinic is speciaal voor probleemhonden, vooral herders. En, nog beter, de meeste honden hebben na afloop geen enkel probleem meer! Het is namelijk maar al te vaak zo dat de begeleider van de hond niet goed reageert, het probleem ligt dus waarschijnlijk gewoon bij ons! Nou was gister (zaterdag)¬†dus de clinic al, omdat Edwin moest werken is Edwin’s vader meegegaan, ook omdat hij volgende week op Kyra zou¬†passen als wij op vakantie gaan.

Het begon niet al te hoopvol ’s morgens, de nieuwe slipketting die Kyra om had bleek toch niet bestand tegen haar trekkracht (dan denk je dat je een goede slipketting heb gekocht ;-(((( ), even dachten we dat een van de andere probleemhonden, een schnauzer waar Kyra naartoe liep zijn leven niet zeker was, maar (gelukkig) had Kyra hem alleen bij zijn tuigje vast (wat er dan door je heen gaat, dat wil je niet weten, we dachten echt, daar is toch die spuit!). Gelukkig reageerden alle andere mensen wel rustig (snap niet hoe ze dat deden, maar goed, iedereen kwam wel met een zelfde reden daar). Eigenlijk met het vertrouwen in Kyra op het nulpunt gingen wij het veld op, en de trainer pikte Kyra (die inmiddels een nieuwe slipketting en een snuitje op had) als eerste uit. Na 3 minuten had hij Kyra zover dat ze netjes bij hem aan de voet bleef lopen en echt niet meer naar de andere honden en mensen op het veld durfde te kijken! En dat terwijl ze zo gestressd was! Ik kreeg haar terug, ze ging rustig bij me staan/zitten/liggen en ze zorgde dat ze met haar kop zo stond dat ze maar niet kon kijken naar de anderen…. Nadat alle honden aan de beurt waren geweest mochten we door elkaar heen gaan lopen…. en Kyra ging vanaf dat moment….. als een zonnetje!!!! Tijdens de lunch hebben we Kyra gelijk afgeleerd om te blaffen…. 3 keer flink straffen en gelijktijdig de woorden zwijg, zwijg, zwijg waren genoeg, nu volstaat een keer zwijg te roepen! en anders….. dan weet ze wat er gaat komen…. misschien niet altijd een lief gezicht, maar dit is wel wat Kyra nodig heeft, alle problemen zijn namelijk onstaan omdat zij in haar kop heeft gehaald dat ze de alfa-teef is (de roedelleider, in de natuur mogen alleen de alfa-teef en de alfa-reu voor nakomelingen zorgen, en ze beschermen de roedel), daarom was ze ook bij ons nog zo waaks en wilde ze ons beschermen. Maar vanaf nu zijn die rollen dus omgedraaid, en het is nog wel even wennen voor haar, ze is heel terughoudend omdat ze niet weet waar de grens precies ligt, maar we kunnen haar zonder muilkorf, snuitje of wat dan ook meenemen naar buiten. Het enige wat jammer is, is dat mensen op straat soms denken dat je je hond mishandeld als je op een duidelijke manier corrigeert. Van de trainer zouden wij niet meer terug hoeven te komen voor nog een clinic omdat ik het goed onder de knie heb gekregen in een dag (en Adrie toch wel), maar het is wel fijn als Edwin het ook een keer ziet en kan oefenen daar, bovendien mag Kyra daar komende week als wij met vakantie gaan logeren, dan hoeft ze niet bij Adrie en Toos in de schuur, waar¬†Adrie alleen¬†‘s¬†avonds¬†wat tijd heeft voor haar.¬†Nu moeten we alleen nog wat doen aan Xenna….. want het kan toch niet zo zijn dat Kyra beter luisterd dat Xenna he?

Geplaatst in Kyra, Nieuws • • Naar Boven

Eťn reactie op “Kyra’s metamorfose”

Reactie van Sandra
Geplaatst op 03/10/2007 om 13:15

Hoi Sas en Ed,

Zal wel helemaal geweldig voor jullie zijn dat Kyra zo in haar voordeel veranderd is. Had een paar weken eerder moeten gebeuren, dan had ze de ramen niet hoeven “soppen” toen wij er waren (zijn Rick zijn woorden) Ik vind het ook helemaal geweldig voor Xenna. Dan heeft die ook gelijk wat meer vrijheid nu denk.
Jullie zullen nu ook wel met een geruster hart op vakantie gaan…
We zullen de volgende keer wel zien als we bij jullie zijn hoe ze veranderd is.

Kus San

Schrijf een reactie