Modellen gezocht.

Door Edwin - Laatst geupdate: vrijdag 12 oktober, 2007 - Opslaan & Delen - 2 Berichten

Het fotograferen is ondertussen wel onze grootste hobby aan het worden en we hebben er dan ook samen erg veel plezier in daarom hebben wij onze fotografie spullen weer uitgebreid (geld moet nu eenmaal rollen), en ditmaal met een 2 tal nieuwe Nikkor/Nikon lenzen en een heuse studio filts set.

Het eerste nieuwe glas aanwinst is een Nikkor 105mm f2.8G AF-S VR Micro lens, dit is een portret lens maar ook een macro lens voor 1:1 macro fotografie. Dit betekend dat wanneer we een close-up opname van bijvoorbeeld een spin maken we zo dichtbij kunnen komen dat 1cm van de spin ook 1 cm meet op de beeldsensor. Hiermee kunnen dus hele mooie macro opnames worden gemaakt van ieder onderwerp. Ook is deze lens geschikt voor portret foto´s echter zullen deze door de vaste brandpunts afstand van 105mm wel een kleine uitsnede worden van ons model/onderwerp. Deze lens heeft beeld stabilisatie ingebouwd wat ervoor zorgt dat opname´s langer uit de hand kunnen worden gemaakt voordat wij teveel trillen om over te stappen naar een statief. De verschillende lenzen intern zijn in een beweegbare constructie opgehangen waardoor trillingen worden opgevangen. Deze lens is erg lichtsterk wat betekend dat ook in condities met weinig licht er nog redelijk wat licht binnenkomt om een onbewogen foto te kunnen maken.

 

De 2e lens is een Nikkor 50mm f1.8D AF deze lens is uitermate geschikt voor portret foto´s in onze nieuwe studio (lees hieronder meer over hoe dit zit) het is een hele goedkope lens maar superscherp en wordt door verschillende professionele fotografen aangeraden. Doordat we deze voornamelijk in onze studio zullen gebruiken is beeldstabilisatie hiervoor niet echt een vereiste, door het flitslicht worden de meeste bewegingen toch al wel scherp vastgelegd. Ook deze lens is zeer lichtsterk dus ook hier geld onder mindere lichtomstandigheden beter fotograferen. Verder is deze lens ook erg geschikt voor landschap fotografie en eigenlijk alle andere vormen van fotografie behalve macro´s. Deze lens zal dus vanaf nu vaak op onze camera te vinden zijn.

Beide lenzen hebben een vaste brandpunts afstand wat betekend dat je er niet mee kunt zoomen dus als je meer of minder op de foto wil hebben zul je een stapje naar achter of naar voren moeten doen. Grote voordeel hiervan is dat er ook minder risico is op lensfouten omdat er nu eenmaal ook minder corrigerende lenzen in hoeven te zitten.

Voor beide lenzen hebben we er meteen voor ieder een filterset van Hoya bijgedaan, iedere set bestaat uit een UV filter welke UV straling tegenhoud en als bescherming dient voor de voorste lens., een Polarisatie filter welke lichtspiegeling van bijvoorbeeld wateropervlakte, ramen en brilglazen wegtovert, en een Warmte filter welke een warme sfeer brengt in foto´s. De 105mm heeft een filterdoorsnede van 62mm en de 50mm lens heeft een filterdoorsnede van 52mm.

 

Maar de grootste aankoop was een echte studio flitsset van Elinchrom en wel te verstaan de Elinchrom Style 400FX Advanced Studio Set, deze professionele studio flitsset is uitermate geschikt voor kleinere foto studio´s of om mee te nemen op lokatie.
Hij bestaat uit :

– 2 x Elinchrom Style 400FX flitsers op statief, iedere flitser kan tot 400Ws flitsen en is iedere flitsbeurt gegarandeerd hetzelfde van kleur. Beide flitsers zijn voorzien van een traploos en onafhankelijk van de flitser instelbare moddeling lamp welke continue licht geven zodat met kan zien hoe het flitslicht het onderwerp/model gaat belichten, zodat schaduwen op voorhand kunnen worden weggewerkt of juist gecreerd.
– 1 x Elinchrom Softbox van 66cm, dit is het rare piramide vormige ding op de voorkant van de flitser deze zorgt voor mooi zachte schaduwen zonder lichtverlies.
– 2 x Paraplu, 1 zilveren voor mooie crispy schitteringen en 1 zwarte voor een mooie invulflits.
– Verder zitten er verschillende accessoires bij als diffusers (die ook het licht verstrooien voor mooie zachte schaduwen), en een honingraad grid welke zorgt dat het flitslicht gestuurd kan worden op een kleiner oppervlak om bijvoorbeeld als haarlicht te kunnen dienen.
– Dit alles kan worden vervoerd in de meegeleverde reiskoffer (dit is niet de koffer die op de foto staat), welke je gelukkig kunt rollen. Hierin passen alle accessoires en kunnen zelfs 3 flitsers in vervoerd worden om deze mee te nemen bijvoorbeeld om op lokatie te kunnen flitsen.
– Meegeleverd was een workshop DVD van Frank Doorhof een bekend nederlands professioneel model/fashion fotograaf. Waar wij zeer waarschijnlijk in de toekomst ook zelf workshops zullen gaan volgen. Wij zijn zeer enthausiast geworden door zijn manier van fotograferen. Kijk ook eens op zijn website www.frankdoorhof.com.

Verder hebben we er een draadloze zender en ontvanger bijgekocht zodat we draadloos de hele flitset af kunnen laten gaan wanneer we de ontspan knop indrukken. Het zend gedeelte schuif je op de camera waar je normaal de opzetflitser inschuift het ontvangst gedeelte verbind je aan de hoofdflitser met een kabel, de andere flitser wordt automatisch getriggert door de hoofdflitser.

Wij willen ons de komende tijd dus ook wat meer gaan richten op model of fashion fotografie. Hiervoor hebben we onze zolder omgebouwd tot een ware “studio” waar we alles zo kunnen regelen dat foto’s meteen op de laptop te zien en te bewerken zijn. Omdat we nog heeeeel erg veel moeten oefenen om deze tak van fotografie onder de knie te krijgen zij wij dus naarstig op zoek naar mensen die voor ons model willen zijn. Dit mogen kinderen, volwassenen jong, of oud, zwanger of niet, stellen of toch maar alleen zijn. Wij willen dan gewoon een gezellig middagje of avondje fotograferen en verschillende dingen uitproberen. Mochten er foto’s bijzitten die goed gelukt zijn kunnen wij deze voor je bestellen of af drukken zodat je er zelf ook nog wat leuks aan overhoudt. Dit zullen altijd nette foto’s zijn. Deze foto’s willen wij, natuurlijk na overleg, gebruiken om onszelf te promoten op de website www.DutchHeaven.nl hier komen amateur en professionele fotografen, modellen en vissagisten samen om hun ervaring te delen met anderen, ook worden hier fotoshoots georganiseerd en afgesproken. Verder willen wij deze foto’s gebruiken in ons eigen portfolio welke in de toekomst op onze eigen website zullen komen te staan. Maar vooral willen we veel lol hebben tijdens zulke shoots. Heb je hier zin in bel of mail ons dan !!!

Geplaatst in Algemeen, Fotografie, Onze Apparatuur • • Naar Boven

2 Reacties op “Modellen gezocht.”

Reactie van IGN
Geplaatst op 12/10/2007 om 15:58

Komt sinterklaas in het noorden van het land eerder ofzo?!?

Leuke spullen! Als jullie op vakantie gaan, wil ik wel op jullie flitssetje passen 😉

Reactie van Leane
Geplaatst op 13/10/2007 om 15:03

Ik heb nog wel een leuk model in de aanbieding. Heeft alleen errrg veel moeite met stil zitten haha. Net als zijn broertje denk ik haha

Grt Leane

Schrijf een reactie