De hondentraining van Xenna is weer begonnen

Door Saskia - Laatst geupdate: zaterdag 13 oktober, 2007 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

Vandaag zijn we na een lange vakantie weer begonnen met training voor Xenna. Omdat ik (Saskia) voor de vakantie best veel voor mijn werk weg ben geweest hebben we toen de helft van de lessen van de EG1 (elementaire gehoorzaamheid) gemist. Daarom hebben we besloten, ook in overleg met de trainer, dat we geen examen zouden doen op dat moment. We vonden het beter om de cursus nog een keer te doorlopen. De cursus wordt nu gegeven door iemand met ervaring in clickeren, en dat is een methode die waarschijnlijk bij Xenna wel goed zal aanslaan. Hij kan nogal een lompe enthousiasteling zijn, en met de puberteit heeft hij ook aardige bananen in de oren zitten (met andere woorden, hij luisterd soms voor geen meter). Vandaag zijn we dus begonnen met deze, voor ons nieuwe, methode, en Xenna begon tegen het einde van de les toch wel door te krijgen dat als hij nou goed meedeed hij meer klikjes, en dus worstjes kreeg…. De trainster zegt ook niet voor niets “een hond die zomaar voor zijn baas wil werken, is rijp voor gedragstherapie” Een ander verschil is nog dat we vanaf nu in Almere trainen. De Rottweilerwerkgroep Amsterdam moest helaas van de gemeente hun terrein wat ze huurden verlaten, zodat daar een nieuwbouwwijk gebouwd kan worden, en een ander terrein in Amsterdam kregen ze niet toegewezen van de gemeente. Dus nu worden de clubs van Almere en Amsterdam samengevoegd en worden in Almere de trainingen gegeven (waar overigens een mooi park gemaakt is waar verschillende hondenclubs zitten, allemaal met hun eigen terrein).

Geplaatst in Algemeen, Huisdieren, Xenna v. Brixenburg • • Naar Boven

Schrijf een reactie