Xenna’s heupen

Door Saskia - Laatst geupdate: woensdag 09 januari, 2008 - Opslaan & Delen - 3 Berichten

Een aantal weken terug ben ik (Saskia) met Xenna naar dokter Strikkers in dierenkliniek Sleeuwijk geweest voor rontgenfoto’s van Xenna’s heupen, de zogenaamde HD-foto’s (heupdysplasie).

(Xenna vind een borrel wel lekker zoals u ziet hierboven, de drankfles is zijn favoriete speeltje)

 HD kan pas na een jaar op rontgenfoto’s beoordeeld worden door een dierenarts, en na het maken van de foto’s worden deze ter beoordeling opgestuurd naar de raad van beheer op kynologisch gebied. Dr.Strikkers was goed te spreken over Xenna, Xenna heeft ook aardig zijn best gedaan om hem dood te knuffelen. Hij vond dat Xenna er goed uitzag, mooi de verhouding en qua spieren, goede vacht enz. Om goede foto’s te kunnen maken kreeg Xenna een slaapmiddel voor een hond van 10kg gewicht toegediend, een roesje dus. Hierdoor werd hij lekker slaperig en ging hij lekker rustig liggen. We hebben hem met behulp van de assistente op de behandeltafel getilt in een soort V vormige bak, op zijn rug. Zo kon hij niet zo makkelijk omdraaien, en omdat hij door mij lekker onder zijn kin werd gekriebeld viel hij eigenlijk al zo goed als in slaap. Na het maken van de foto’s heeft Xenna ook gelijk zijn jaarlijkse inentingen gehad, scheelt weer consultkosten als ik dat weer bij onze eigen dierenarts apart moet laten doen… bovendien had hij er nu amper erg in…

Omdat de foto’s de eerste keer wel goed gemaakt waren, maar zonder Xenna’s naam (oeps foutje van de assistente, gelukkig lag Xenna nog op de tafel) werd er een nieuwe set gemaakt… En mocht ik de andere foto’s meenemen naar huis.

Nu kunnen wij erg veel met onze nieuwe camera, maar deze foto’s gaan net niet lukken ben ik bang….

En dan willen jullie nu vast ook weten wat de officiele uitslag was…. HD A, botafwijking 0, norberg 40 en onvoldoende aansluiting dit betekend dus dat het goed is!

van Xenna had het slaapmiddel helemaal niet gehoeven hoor, een borrel is genoeg!

Geplaatst in Huisdieren, Xenna v. Brixenburg • • Naar Boven

3 Reacties op “Xenna’s heupen”

Reactie van IGN
Geplaatst op 09/01/2008 om 15:57

Gefeliciteerd!

Wij wachten nog steeds op dat we onze foto terugkrijgen. Nadat we gebeld hadden blijkt het standaard 6 weken te duren eer dat je hem terug krijgt. Dit in verband met een eventuele her beoordeling nadta je bezwaar maakt. Op zich wel logisch dus.

Reactie van Leane
Geplaatst op 09/01/2008 om 18:31

Gefeliciteerd met deze super uitslag !

Reactie van Robbie Veldwijk
Geplaatst op 09/01/2008 om 19:09

Gefelicitieerd!!!

Schrijf een reactie