Patty en Roy

Door Saskia - Laatst geupdate: woensdag 02 januari, 2008 - Opslaan & Delen - En Bericht

Met Oud en Nieuw waren Roy (Edwin’s broertje) en Patty (de vriendin van Roy) bij ons. Erg gezellig, en bovendien weer een goede gelegenheid om wat fotografie te gaan beoefenen. Bij de bouwmarkt hadden we een paar rolletjes behang gehaald, zodat we die tussen de rol achtergrond papier konden klemmen als een soort loper. Toch een iets andere achtergrond, met een design en je hoeft niet gelijk een dure rol karton aan te schaffen. Maar goed, zoiets ontstaat als een idee, maar het moet ook getest worden of het wel uitvoerbaar is.

 Daarom zijn we ook blij dat Patty en Roy enthousiast model wilden staan. Op nieuwjaarsdag zijn we buiten gaan fotograferen, bij het station Wognum-Nibbixwoud (ja… van de stoomtram Hoorn-Medemblik). Ook dit als een soort test, buiten modellen fotograferen vraagt toch weer heel wat anders voor een fotograaf, en daarbij kwam ook nog dat het op nieuwjaarsdag erg mistig was. Voor de sfeer kan dat heel leuk zijn, maar het is ook lastig om je model scherp op de foto te krijgen, er hangt namelijk een dun laagje mist voor, dus het model kan niet helemaal scherp op de foto. Bij deze buitenshoot hadden we beide camera’s mee, zodat we allebei tegelijk konden fotograferen.

Hierbij liepen we gelijk tegen het volgende probleem aan…. We hebben maar 1 opzetflitser, en de ingebouwde flitser is buiten toch vaak niet voldoende. Het was erg koud buiten, dus na een snelle buiten sessie zijn we nog even de studio “ingedoken” om daar nog wat foto’s te maken met een ander “behangetje”.

Geplaatst in Fotografie, Onze Foto's • • Naar Boven

En reactie op “Patty en Roy”

Reactie van Robbie Veldwijk
Geplaatst op 03/01/2008 om 12:43

Nou best wel een grappig effect zo met die behangrol. Die foto buiten op het station vind ik echt heel erg mooi!

Schrijf een reactie