Dagje Artis

Door Saskia - Laatst geupdate: vrijdag 04 januari, 2008 - Opslaan & Delen - 2 Berichten

Afgelopen donderdag zijn we naar Artis geweest, Edwin en ik, gezellig samen een dagje weg, lekker fotograferen. In eerste instantie wilden we naar Noorder dierenpark in Emmen, omdat de dieren daar wat vrijer rond kunnen lopen, in Artis zijn het toch vaak kooien, en als je dan foto’s wilt maken is dat wat lastiger. Maar omdat het weer vrij koud was en we toch het grootste gedeelte in de vlindertuin wilden gaan fotograferen, hebben we toch gekozen voor Artis. Op weg naar de vlindertuin kwamen we nog wat andere dieren tegen, de vogels en de apen vielen af, door gaas en glas wat het fotograferen lastig, danwel onmogelijk maakt. Maar nadat we onze familieleden hadden bezocht, kwamen we langs de krokodillen en schildpadden.

 Nu hebben we natuurlijk 2 kwalitatief goede fotocamera’s, 1 opzetflitser, 1 goede macrolens en 1 goede zoomlens met aardig bereik. We hebben er voor gekozen om de D300 uit te rusten met de macrolens, en de opzetflitser. De D80 met de zoomlens. Dit omdat dat volgens ons de beste optie was voor de vlindertuin. Bij de krokodillen was er met allebei de camera’s nog wel redelijk te fotograferen, er kwam gelukkig wel aardig wat licht binnen in het hok van de krokodillen.  Verderop konden we ook nog wat schildpadden fotograferen. Toen we het verblijf uit kwamen liepen we langs de leeuwen, en die stonden mooi model voor ons. Net Macho en Chrystal in het groot…

lief een kopje geven aan elkaar….

deze leeuwin kijkt toch een paar keer recht in de lens…. als een echt model?

Verder op weg naar de vlindertuin. Eerst lekker even wat gedronken, en ondertussen de tijd om het CF kaartje van de D300 leeg te maken. We hebben momenteel alleen nog maar een 2gb kaartje voor de D300, dus dan is het kaartje na een 100 foto’s vol ongeveer… gelukkig hebben we een imagetank waar we de foto’s op kunnen zeten… Wel even wat werk, maar we hoeven dan nog niet te kijken wat er weg moet van de foto’s…

Toen de vlindertuin in.

 Overal stonden een soort voederplankjes met stukjes fruit waar de vlinders op af komen, en dan blijven de meesten ook wel stil zitten.

door het gebruik van de flitser en de beperkte scherpte diepte in de foto (het laagje, hier de vlinder, wat scherp is) is de achtergrond donker van kleur

Er waren ook hele grote vlinders bij, hele mooie blauwe vlinders. Helaas waren die erg snel met vliegen, en als ze gingen zitten dan zag je alleen de onderkant van de vleugel  🙁 

In de vlindertuin hadden we met de D300 met opzetflitser en macrolens veel meer profijt dan van de D80 met zoomlens. Doordat we de D80 gebruikten met zoomlens en met de ingebouwde flitser kreeg je al snel last van schaduwen van de zoomlens, die voor de interne flitser zat. De opzetflitser is een stuk hoger op de camera gemonteerd, dus die heeft daar al wat minder last van. Eventueel hadden we de opzetflitser nog van de D300 af kunnen halen en dan vanaf de zijkant kunnen flitsen, maar dat was nu nog niet echt nodig. Bovendien was het niet echt rustig in de vlindertuin (het was ook niet stervensdruk, maar omdat de paden wat krap zijn is het toch lastig om uitgebreid te gaan fotograferen als er steeds mensen willen passeren).

niet alleen vinders in de vlindertuin maar ook een doodnormale….

vlieg…..

Na de vlindertuin zijn we nog even verder door het park gelopen, maar het werd al kouder en ook wat donkerder, dus dat werd een redelijk snel rondje. Van de zomer gaan we wel een keer naar Noorder Dierenpark in Emmen om de andere dieren op de foto te krijgen….

Geplaatst in Algemeen, Fotografie, Onze Foto's • • Naar Boven

2 Reacties op “Dagje Artis”

Reactie van Roy Janssen
Geplaatst op 04/01/2008 om 22:58

hejhej
Ziet er heeeeel leuk en goed uit,, volgens mij is het al een heel eind geslaagd om zo de dieren op de foto te krijgen:P
kei leuk,,
grz roy

Reactie van IGN
Geplaatst op 05/01/2008 om 21:44

Die _D300580bijgesneden.jpg vind ik de mooiste. Erg lekker warm van kleur en een mooie pose inderdaad.

Bij die van de vlinder (_D300683.jpg) moest ik even twee keer kijken. Wat is nu die blauwe gloed tussen de vleugels, weerkaatsing van de flitser ofzo?

Schrijf een reactie