Vijver?

Door Saskia - Laatst geupdate: woensdag 14 mei, 2008 - Opslaan & Delen - Eén Bericht

Afgelopen zondagavond ben ik (Saskia) begonnen met het verwijderen van de vijver in onze tuin. Toen we ons huis kochten was de vijver mooi, er stonden mooie planten rondom die goed in verhouding waren. Echter, als je weinig tijd hebt voor tuinieren, dan is het toch een hoop werk. Bovendien werden de kleine plantjes groot, waardoor er maar weinig werkruimte overbleef. Met aan de ene zijde van de border een hek van betonijzer (punten), erg handig om de honden buiten de border te houden, maar niet om mee te werken. En aan de andere zijde plons als je je evenwicht verliest.

Het geheel stond ook vrij dicht op onze achtergevel. En voor de honden is de tuin ook aan de kleine kant. Met het oog op de toekomst (nee we willen geen kinderen) is het ook niet handig dat de border zo dicht bij de achtergevel zit, we willen graag openslaande deuren.

Straks alles bestraten, en dan lekker genieten in onze tuin van een mooie whirlpool….. (eerst nog even sparen).

In ieder geval schiet het al aardig op, de vijver is er nu uit, na 2 avonden en 2 hele dagen ploeteren, graven, vissen en salamanders vangen (ik heb geen rug meer over…). Een aantal planten zijn gespaard en staan nu in een pot in de voortuin, de rest gaat allemaal weg, en dan een paar kubusvormige bakken op wieltjes met een paar grote mooie planten erin….

Voor de liefhebbers, de vijver met pomp, filter, waterurn en diverse natuurstenen om de vijver mee aan te kleden is in zijn geheel te koop voor €400,00. Neem wel een grote aanhanger mee, de vijver is 4.00m lang, 2.20m breedste deel, 1.35m smalste deel, en 0,65m diep…..

let niet op de datum in de foto’s…. even snel met klikklak toestel gedaan en geen tijd genomen om de datum te veranderen….. en dus ook geen fotografische hoogstandjes.

 

 

eh, vijver?

Geplaatst in Algemeen, Nieuws • • Naar Boven

Eén reactie op “Vijver?”

Reactie van Ilja
Geplaatst op 14/05/2008 om 20:11

Wat een klus zeg en dat met dat warme weer!

Helaas hebben wij ook geen ruimte voor zo’n zwembad.

Schrijf een reactie