Buitenkraan

Door Saskia - Laatst geupdate: maandag 17 augustus, 2009 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

In navolging van onze tuinverandering afgelopen voorjaar, hebben we nu ook voor en achter een buitenkraan laten plaatsen. Omdat de honden in de achtertuin plassen (Kyra uitlaten is voor haar en voor ons een grote strijd) ,  is dat wel zo makkelijk. Als het zonnetje op de stenen staat…. nou ja, je snapt wel, dat ruikt niet zo fris…. Met groene zeep en water schrobben is een van de weinge mogelijkheden om de boel weer een beetje schoon en fris te krijgen. Maar dat was altijd wel een heel gedoe… tuinslang naar boven, aan�de badkraan aansluiten, en dan de tuinslang over de overloop, door de studio, door het dakraam, even goed mikken over de dakgoot heen…. en dan dus naar beneden… dan de badkraan open en maar hopen dat het niet gaat lekken… het is mij al meerdere keren gebeurd dat de kop van de tuinslang af schoot (knakenspul die tuinslang, het lag niet aan de gardena kop), dan moet je rennen naar boven, terwijl je al kletsnat bent van het rondgietend water…. heel erg fijn dus…. en dan na afloop van het schoonmaken… slang weer voorzichtig door het raam naar beneden laten vallen… Iets wat al met al een hoop tijd en ergernis veroorzaakt, en dus niet elke week gebeurd… In plaats daarvan af en toe een gieter vullen in de keuken en dan heen en weer lopen sjouwen…. het moet toch schoon….

En dan bedenk je op een dag… hoeveel moeite en geld kost het nou werkelijk om even een buitenkraantje te laten plaatsen…. En in afwachting van de loodgieter bedenk je daarna…. ja… dan staat dat kraantje daar, maar dan nog moet de tuinslang uit de schuur gehaald worden en aangesloten en weer afgekoppelt en opgerolt (wat bij mij altijd uitmond in een slang die in alle mogelijke verkeerde bochten zit omdat de slang is verdraaid door het oprollen)…. Waarom… waarom niet gewoon een automatischetuinslangoprolautomaat (leuk galgjewoord btw). Nou, gelukkig verkopen ze die van gardena, gelijk ook een tuinslang hopelijk die niet zomaar de sproeikop “afwerpt” zodat je nog zeikens nat bent. Het lijkt allemaal zo makkelijk…onze tuin is 10 meter diep, dus een slang van 10 meter moet genoeg zijn… Bij praxis hadden ze er gelukkig nog net een staan… Dus wij helemaal blij naar huis… een dag voordat de loodgieter kwam… Edwin haalt de doos open thuis… en ja hoor… het zal ons ook eens niet gebeuren… het pinnetje wat in de wandsteun moet, waarop de slangbehuizing komt, die ontbrak…. grrrr, dus de volgende dag weer naar Hoorn… ondertussen hadden we al bedacht dat de slang van 22 meter toch ook wel prettig kon zijn om achter in de steeg even de kliko’s schoon te maken bij de put… Dus nu hangt er een mooie gardena roll-up automaat bij ons aan de muur….

voor hebben we een kraantje waar de sleutel vanaf te halen is, zodat hij niet zomaar opengezet kan worden.

vlieg vind kraan ook mooi…

Maar…. wat is er nu nog handiger…. een sproeikop, die gelijk ook een beetje groene zeep mee kan pakken uit een apart reservoir…. helaas bestaan die niet van Gardena (ik kon ze niet vinden tenminste), maar gelukkig van het eigen merk van praxis hadden ze er wel een… eigenlijk bedoelt voor meststoffen te verdelen, maar hij werkt ook voor groene zeep. Dus nu wordt elk plasje (nou ja, soms is het een hele sloot lijkt wel), weggesproeid met water en groene zeep, altijd lekker fris in de tuin!

En nu denken we…. waarom hebben we dat 2 jaar terug niet al gedaan, zo’n gemak….. sommige dingen maken het leven gewoon een stukje makkelijker….. hij is wel groot, maar goed, hij hangt vanuit de woonkamer uit het zicht… voor ons geen probleem…. (hij hangt niet in de hoek van de achterdeur)

de bloemetjes in de bakken vinden een beetje meer water ook wel lekker, ze groeien weelderig….

de laatst levende viooltjes van dit voorjaar (en dan te bedenken dat de hele bak uitgedroogd was toen we terug kwamen van vakantie, hij is nu weer groen….)

Geplaatst in Algemeen • • Naar Boven

Schrijf een reactie