GESLAAGD!

Door Saskia - Laatst geupdate: zondag 11 maart, 2007 - Opslaan & Delen - 2 Berichten

Ja hoor, gister was het dus zover… Xenna moest examen doen… We waren pas als 6e aan de beurt (van de 7), niet echt bevorderlijk voor de rust van Xenna, die wil aan alle puppen snuffelen, en liever nog: spelen en ravotten! Maar goed, geprobeerd om Xenna een beetje bij de andere puppen weg te houden zodat ook die puppen wat rust kregen…

Van tevoren had Saskia niet zo’n goed gevoel over het examen omdat Xenna veel drukker was dan de afgelopen paar lessen.

Maar vol “goede” moed toch maar het veld op… Eerst een gedeelte met alle puppen tegelijk, op het grote veld was dit (de normale puppylessen zijn op het kleine veld) dit was natuurlijk reuze interessant, allemaal nieuw en lekker lang gras! (gras eten is bij tijd en weile een grote hobby van Xenna). Maar goed, met flinke stukjes worst was er nog enigzins aandacht te krijgen van Xenna bij de oefening voor en achterlangs (ja ik weet het… het klinkt raar…. maar deze oefening houd in dat de begeleider met de hond langs de andere honden met begeleider moet lopen waarbij de hond continue de aandacht van de begeleider moet houden en niet wordt afgeleid door andere honden of personen, eerst achter de rij mensen en honden langs en daarna aan de voorkant weer terug naar de plaats waar ze stonden). Na deze oefening dus van het veld af en wachten tot we aan de beurt waren voor de rest van het examen… In principe ging alles wel goed, totdat we het commando hier! moesten laten zien… Xenna vond Saskia toch niet interessant genoeg en het veld (nog steeds het grote veld…) wel… dus na heel veel rondjes en slingers over het gras liep hij toch maar naar Saskia toe (moest weglopen… op zo’n moment mag je dus niet achter je hond aan gaan rennen….) grrr, Saskia dus niet zo blij…. Daarna moesten we tandjes laten zien, en na een klein protest liet Xenna zijn tandjes mooi zien! Iets wat thuis eigenlijk altijd wel ging, maar bij puppycursus nooit wilde…. Nu dus uiteindelijk wel (he he, weer iets om trots op te zijn 😉 ) Hierna moest Xenna zich nog laten “betasten” door een voor hem vreemd persoon (de examinator) zonder tegen te stribbelen, voor Xenna nooit een probleem, enthousiast als hij is…. Uiteindelijk moesten we nog de hindernisbaan doen en dat ging ook helemaal super… dus afgezien van het commando hier! mochten we niet mopperen… Uiteindelijk zijn alle puppen geslaagd voor hun examen… we kregen hiervoor een getuigschrift en de beoordeling wordt nog netjes uitgewerkt en krijgen we dan later nog (met tips wat er beter kan en dergelijke).

Geplaatst in Huisdieren, Nieuws, Xenna v. Brixenburg • • Naar Boven

2 Reacties op “GESLAAGD!”

Reactie van Sandra
Geplaatst op 11/03/2007 om 21:41

Hoi Xenna,

Hartstikke goed dat je gisteren geslaagd bent voor je examen. Ga je hierna nog een vervolg-cursus doen? Blijf in ieder geval maar wel goed luisteren naar je baasjes, dat vinden ze vast niet erg. De foto van je met je baasje Saskia bij de hindernisbaan was trouwens echt leuk. Knap dat je je baasje zo goed laat springen over die hindernis, hihi.
Geef je baasjes maar een natte lik en tot gauw maar weer.

Groetjes Bob, Sandra en Rick

Reactie van miranda
Geplaatst op 13/03/2007 om 17:26

heeeeeeej Xenna… dat is nog eens een mooie prestatie van jou en je baasjes! Gefeliciteerd hoor. Op naar het volgende onderdeel maar dat zal waarschijnlijk geen probleem zijn omdat jullie het allemaal met zoveel plezier doen. Succes in ieder geval en heel veel liefs,

dikke knuf
miranda

Schrijf een reactie