Macho lust ook wel pens!

Door Saskia - Laatst geupdate: zondag 11 maart, 2007 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

Xenna kreeg bij de fokker al vers vlees voeding, gemalen, een soort gehakt is dat, alleen is het echt voor honden bedoeld, niet voor menselijke consumptie. Toen we Xenna mee naar huis namen zijn we heb dit verse vlees blijven geven (we hebben 1 zak puppybrokken gegeven, maar toen die op was zijn we snel gestopt met brokken voeren). Vers vlees is een veel natuurlijker voer voor honden en katten dan brokken, omdat in brokken een hoop granen en dergelijke zitten wat honden en katten niet kunnen verteren, en wat dus niet zo heel erg goed voor ze is, tenminste, niet zo goed als vers vlees. We zijn ons wat gaan verdiepen in het geven van vers voer, ook voor de katten trouwens (die kregen altijd brokjes). We zijn onder andere bij een lezing geweest van een dierenarts die is gespecialiseerd in vers vlees voer en BARF. BARF staat voor bones and raw food (botten en rauw voedsel) .

Ook op internet is een club mensen die een website hebben opgezet over BARF en kvv (kant-en-klaar vers voer, het verse vlees dus). Hier hebben we veel informatie opgedaan. Het broertje van Xenna, Xavier die kreeg ook al regelmatig kippennekjes en lappen pens en dergelijke (dit valt onder BARF) en daar heeft hij veel plezier in, vind dit erg lekker. Dus wij op naar de kippenslachter bij ons in de buurt voor een paar kilo kippennekken (voor 0,30 euro per kilo is dat het proberen waard). Kippennekken zijn ook geschikt voor katten, ze zijn niet al te groot dat scheelt. Dus wij de katten en de hond een kippennek gegeven…. Boven verwachting aten Macho en Chrystal in een keer de kippennek op…. en wat doet Xenna? Die ruikt eraan en kijkt ons aan met een blik van een kind die iets niet lust! Met geen mogelijkheid wilde hij het opeten! Macho stond ondertussen al voor de bench van Xenna te wachten of er nog wat over was… die heeft dus uiteindelijk de kippennek opgegeten… Xenna beteuterd achterlatend… De 2e keer ging dit eigenlijk hetzelfde met de kippennek en Xenna, en de derde keer hadden we de kippennek in stukjes door zijn verse vlees heen gedaan…. Eindelijk at hij het op. Daarna de hele kippennek in het verse vlees en vanaf die dag eet Xenna ook kippennekken (Macho beteuterd achterlatend, want die krijgt nu dus geen dubbele porties meer….). 

Maar goed, de katten krijgen nu de ene maaltijd vers vlees of een kippennek of een diepvries eendagskuiken, en de andere maaltijd brokjes (die we hadden moeten toch eerst op). De meeste kvv is zowel voor honden als voor katten geschikt, alleen houden katten eigenlijk niet van pens. Nu hadden we als volgende stap voor Xenna een runderhart en 5  lamspensen besteld bij een slachter in de buurt. Dus wij geven Xenna een stukje pens en een stukje hart (als een lap vlees wat hij dus zelf moet verscheuren), in de bench de eerste keer (nu altijd buiten omdat pens echt heel erg stinkt!), even kijken hoe hij het opeet, even in de gaten houden. Nou meneer Macho de kat zat gewoon aan de andere kant van de bench, met zijn pootjes door de tralies heen te hengelen naar de lamspens! Xenna heel sullig kijkend, die dacht uiteindelijk wel, laat ik mijn pens maar even aan de kant schuiven voordat ik hem kwijt ben 😉

Geplaatst in Huisdieren, Macho, Xenna v. Brixenburg • • Naar Boven

Schrijf een reactie