Paint shop pro

Door Saskia - Laatst geupdate: zaterdag 24 maart, 2007 - Opslaan & Delen - Laat een bericht achter

Enkele maanden geleden ben ik op internet begonnen met een cursus paint shop pro. Ik was zelf al regelmatig aan het uitproberen met het programma, maar liep dan tegen dingen aan die niet lukten en vaak kwam ik dan op bewerkingen uit die erg op elkaar leken. Niet erg creatief dus… Nu zag ik op een forum iemand die deze cursus deed en toen dacht ik: ja, dat is het! Meestal ben ik niet iemand die ergens de gebruiksaanwijzing van leest, als je zelf wat uitprobeerd dan lukt het meestal wel (met als gevolg dat je vaak een heleboel mogelijkheden van een apparaat niet gebruikt omdat je niet weet dat ze bestaan).

Nu heb ik in de afgelopen lessen toch al behoorlijk veel dingen bijgeleerd, en als ik ergens niet uitkom dan kan ik altijd een vraag op het forum stellen en wordt je meestal vrij snel geholpen door andere forummers. De eerste tijd heb ik in sneltreinvaart heel wat lessen doorlopen, de lessen beginnen vrij gemakkelijk maar worden steeds moeilijker, maar daarna raakte de cursus een beetje in het slop. Echter, nu met alle foto’s die we maken en de foto’s die we op ons weblog en op zoom plaatsen (zoom is een fotografietijdschrift die ook een website hebben waar mensen foto’s kunnen plaatsen) vond ik het toch wel weer handig om verder te gaan met de lessen. Het zal dus in de toekomst wel voorkomen dat jullie een psp bewerking tegen komen van een foto (soms valt dit niet eens op omdat je bij sommige foto’s alleen wat “krasjes” of storende elementen uit een foto weghaald).

Geplaatst in Fotografie • • Naar Boven

Schrijf een reactie