Onverwachte gezinsuitbreiding!

Door Edwin - Laatst geupdate: woensdag 18 april, 2007 - Opslaan & Delen - En Bericht

Nee niet in de vorm van een kind maar in de vorm van nog een hond (ja u leest het goed).

Hoe het gister ochtend (17-04-2007) begon :

Nadat de wekker ons uit onze heerlijke dromen had geholpen, zetten wij zoals altijd onze pc’s aan om het laatste nieuws eens door te lezen. Leuk een berichtje van Edwin’s broer Roy, of wij hem zo snel mogelijk willen bellen want hij heeft namelijk nieuws. Nadat we onze Rotti naar buiten hebben gelaten, want die zat inmiddels ook met zijn benen gekruist, pakken we de telefoon om Roy ook maar eens uit zijn droom te helpen. Helaas de wekker was al gegaan.

 Zoals sommige van jullie wel zullen weten, verblijven Kyra en Nikita, onze “Foster Parents Hond”, in de showtuin van mijn vader als waakhonden. Er zijn een aantal keren wat dingen gestolen bij mijn vader dus dat moest worden voorkomen. Mijn vader heeft toen de erg ondervoede Kyra bij een hele verkeerde man weggehaald, deze behandelde haar zo slecht dat mijn vader haar meteen meenam. Zoals sommige van jullie ook wel weten was Kyra onverwacht zwanger toen ze bij mijn vader kwam. Een vijftal weken later kwamen er 15 gezonde pups tevoorschijn (wat baalde die fokker toen hij dit hoorde). 14 pups werden uiteindelijk in een goed huis geplaatst en 1 werd zelf gehouden om Kyra van gezelschap te voorzien, dit is dus Nikita geworden.

Roy komt met het nieuws dat de moeder van onze FPH, Kyra dus, op advies van de dierenarts ingeslapen gaat worden. We zijn meteen klaarwakker en de adrenaline begint te pompen. Heel raar want voor zover wij weten heeft ze geen lichamelijke klachten. De reden : ze blaft ‘s ochtends. De buurt had al een aantal keren geklaagt tegen mijn vader dat de honden samen als hanen spelen waarbij ze van zonsopgang tot een aantal uren later continue blaffen. Op zich niet erg fijn. Kyra is geen makkelijke hond geweest, ze is zeer eenkennig, slecht te vertrouwen bij vreemde en erg nerveus en heeft daardoor een aantal keren al gebeten naar mensen die ongevraagd het afgesloten terrein opkwamen.

Mijn vader is naar de dierenarts gegaan voor advies. Een asiel is niet echt een goed alternatief voor haar. Een antiblafband had ze al wel een hele tijd omgehad (alhoewel we denken dat die kapot was). Dus volgens de dierenarts zat er niets anders op dan een spuit erin. Daar waren wij het niet helemaal mee eens. Veel tijd was er echter niet de afspraak met de dierenarts was al diezelfde ochtend. Eerst maar even contact gezocht met de fokker van onze Xenna om te kijken hoe zij erover denkt. Die gaf dezelfde reactie als ons dus dat was positief. We zagen geen andere oplossing op zo’n korte termijn dan haar zelf maar tijdelijk in huis te nemen.

We zien nog genoeg mogelijkheden en dingen die we kunnen veranderen om haar gedrag bij te sturen. Misschien heeft ze namelijk een leider nodig die haar kan bijsturen en haar op haar fouten kan wijzen. Ze kreeg ook niet echt heel veel aandacht, iets waarvan wij denken dat daar ook een groot gedeelte ligt van het probleem. Misschien dat we op den duur ook met haar moeten gaan trainen. En zo zijn er nog wel meer dingen die we willen proberen.

Gisteravond meteen maar opgehaald. Autorijden is gelukkig geen probleem voor haar en ze heeft dus ook de hele rit al slapend doorgebracht. Na een korte kennismaking met Xenna en een rustige nacht gaat alles tot nu toe erg goed. Vandaag staan in iedergeval een dierenarts bezoek op het programma om haar weer volledig ingeent en ontwormd te krijgen. Verder zal er ook wat tegen anti conceptie moeten gebeuren daar ze beiden niet zijn geholpen. Xenna begint al aardig wat hormomen te produceren dus voor Kyra zal wat moeten worden verzonnen in de vorm van een honden pil of iets dergelijks. En zeer binnenkort zal er voor haar een sterrilisatie in het verschiet liggen. Verder ondergaat ze vandaag een heeeerlijke sopbeurt in onze “Dog Wash” =-)

Maar goed een nieuw avontuur die we hopelijk positief kunnen afsluiten met een goed gesocialiseerde hond die bij een goede eigenaar geplaatst kan worden (Roy en zijn vriendin Patty hebben al laten weten dat zij het wel zien zitten om Kyra in huis te nemen zodra zij hun eigen stekkie gevonden hebben). En we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. We kunnen gelukkig altijd voor een goed advies terrecht bij verschillende hondeneigenaren die meer ervaring hiermee hebben dan wij.

Geplaatst in Huisdieren, Kyra, Nieuws • • Naar Boven

En reactie op “Onverwachte gezinsuitbreiding!”

Reactie van IGN
Geplaatst op 19/04/2007 om 06:10

Wat betreft het kiezen tussen moeilijke beslissingen (hond in laten slapen of in huis nemen) hebben jullie de goede gekozen denk ik.

Hopelijk kan Kyra een beetje aan Xenna en jullie wennen (en anders om natuurlijk).

Schrijf een reactie