Niet voor zwakke magen….

Door Saskia - Laatst geupdate: donderdag 10 mei, 2007 - Opslaan & Delen - En Bericht

Zoals jullie misschien wel weten geven wij onze honden en katten vers vlees, dit kan zijn bijvoorbeeld smuldier, Rodi of AHV-breda wat in de vriezer van de supermarkt of dierenwinkel te krijgen is, dan is het een soort gehakt, maar dan van alle delen van een dier, ook de botten en dergelijke…. Verder kun je ook BARF geven, bones and raw food, hierover heb ik ook al geschreven in het stukje van 11 maart (macho lust ook wel pens). Afgelopen dinsdag kwam de slachter weer langs met een grote bak vol met BARF, ik had onder andere rundersnippers, lamspens (stinkie stinkie), runderribben en runderhart besteld… nu had ik om te proberen ook een lamskop besteld… Edwin zei al… kun je die zooi niet in de schuur verpakken…. maar ja, ik ga ook niet een uur in een krap schuurtje zitten werken, dus ik had een vuilniszak op de grond gelegd en een pak met diepvrieszakjes bij de hand…. ik het vlees verdelen…. op een gegeven moment (in het begin deed ik hiervoor handschoenen aan, nu ben ik al zover dat ik alles zo met blote handen aanpak, haha, je kunt er aan wennen dus blijkbaar….) zag ik iets in een zakje wat verdacht veel leek op een klein konijntje, gevilt welliswaar en zonder pootjes, staartje en oortjes… nu heb ik maar even goed naar het bekkie gekeken, ik heb namelijk gehoord dat als de pootjes enzo er niet aan zitten dat het dan ook een kat kan zijn…. brrrrr…. maar goed, de tandjes waren dusdanig dat dit echt wel een konijntje of haasje moet zijn geweest… blijkbaar kregen we deze als bonus van de slachter (ik had de vorige 2 keer voor iemand anders een paar konijnen bij hem besteld… maar ik vind ze nogal prijzig om aan de honden te voeren, 6 euro per kilo…) ik denk dat er iemand geweest is die voor het geluk een konijnenpootje heeft willen hebben ofzo…. geen idee, in ieder geval is een heel prooidier natuurlijk de best uitgebalanceerde voeding die je aan je honden kan geven (vandaar ook de lamskop die ik had besteld) dit om zo goed mogelijk de natuurlijke voeding te evenaren….

Dus vanmorgen, Edwin was naar zijn werk en ik heb vrij vanmorgen, hakbijltje erbij, en konijntje in 2-en (ik heb steeds meer lef, maar om hem vast te houden heb ik toch maar even een plasticzakje gepakt, haha), de ene helft voor Xenna en de andere helft voor Kyra. Vorige week met de pens die ik in 2-en had gedaan was Xenna zo sluw om eerst het stuk van Kyra hap slik weg te doen, dus nu was ik slimmer… eerst Xenna naar buiten met zijn helft…. en toen Kyra met haar helft… ze wilde overigens in eerste instantie een plek zoeken om haar prooi te begraven 😉 maar daar heb ik haar maar even van weerhouden…

Geplaatst in Algemeen, Huisdieren, Kyra, Xenna v. Brixenburg • • Naar Boven

En reactie op “Niet voor zwakke magen….”

Reactie van marianne schouten
Geplaatst op 13/05/2007 om 14:26

Hoi saskia en edwin,mijn maag is sterk genoeg.
Een konijntje moet niet alleen voorzien zijn van kop maar ook van poten met sokjes zegt Hans.
groetjes mam

Schrijf een reactie