Accessoires


En natuurlijk kunnen onze foto’s niet gemaakt worden zonder onze accessoires, altijd onmisbaar voor de fotograaf. We gaan natuurlijk niet ieder tasje, koffertje of geheugenkaartje appart noemen dit is de standaard uitrusting van een fotograaf. We zullen hier alleen de belangrijkste accessoires noemen.

Elinchrom Style 400FX Advanced Studio Set :


Elinchrom Style 400FX Advanced

De Elinchrom Style 400FX Advanced Studio Set, deze professionele studio flitsset is uitermate geschikt voor kleinere foto studio’s of om mee te nemen op lokatie.
Hij bestaat uit :


Elinchrom Style 400FX Flitser

– 2 x Elinchrom Style 400FX flitsers op statief, iedere flitser kan tot 400Ws flitsen en is iedere flitsbeurt gegarandeerd hetzelfde van kleur. Beide flitsers zijn voorzien van een traploos en onafhankelijk van de flitser instelbare moddeling lamp welke continue licht geven zodat met kan zien hoe het flitslicht het onderwerp/model gaat belichten, zodat schaduwen op voorhand kunnen worden weggewerkt of juist gecreerd.
– 1 x Elinchrom Softbox van 66cm, dit is het rare piramide vormige ding op de voorkant van de flitser deze zorgt voor mooi zachte schaduwen zonder lichtverlies.
– 2 x Paraplu, 1 zilveren voor mooie crispy schitteringen en 1 zwarte voor een mooie invulflits.
– Verder zitten er verschillende accessoires bij als diffusers (die ook het licht verstrooien voor mooie zachte schaduwen), en een honingraad grid welke zorgt dat het flitslicht gestuurd kan worden op een kleiner oppervlak om bijvoorbeeld als haarlicht te kunnen dienen.
– Dit alles kan worden vervoerd in de meegeleverde reiskoffer (dit is niet de koffer die op de foto staat), welke je gelukkig kunt rollen. Hierin passen alle accessoires en kunnen zelfs 3 flitsers in vervoerd worden om deze mee te nemen bijvoorbeeld om op lokatie te kunnen flitsen.
– Meegeleverd was een workshop DVD van Frank Doorhof een bekend nederlands professioneel model/fashion fotograaf. Waar wij zeer waarschijnlijk in de toekomst ook zelf workshops zullen gaan volgen. Wij zijn zeer enthausiast geworden door zijn manier van fotograferen. Kijk ook eens op zijn website www.frankdoorhof.com.


Elinchrom Universal Remote Trigger Set

Verder hebben we er een draadloze zender en ontvanger bijgekocht zodat we draadloos de hele flitset af kunnen laten gaan wanneer we de ontspan knop indrukken. Het zend gedeelte schuif je op de camera waar je normaal de opzetflitser inschuift het ontvangst gedeelte verbind je aan de hoofdflitser met een kabel, de andere flitser wordt automatisch getriggert door de hoofdflitser.

Wij willen ons de komende tijd dus ook wat meer gaan richten op model of fashion fotografie. Hiervoor hebben we onze logeerkamer omgebouwd tot een ware “studio” waar we alles zo kunnen regelen dat foto’s meteen op de laptop te zien en te bewerken zijn. Omdat we nog heeeeel erg veel moeten oefenen om deze tak van fotografie onder de knie te krijgen zij wij dus naarstig op zoek naar mensen die voor ons model willen zijn. Dit mogen kinderen, volwassenen jong of oud, zwanger of niet, stellen of toch maar alleen zijn. Wij willen dan gewoon een gezellig middagje of avondje fotograferen en verschillende dingen uitproberen. Mochten er foto’s bijzitten die goed gelukt zijn kunnen wij deze voor je bestellen of af drukken zodat je er zelf ook nog wat leuks aan overhoudt. Dit zullen altijd nette foto’s zijn. Deze foto’s willen wij, natuurlijk na overleg, gebruiken om onszelf te promoten op de website www.DutchHeaven.nl hier komen amateur en professionele fotografen, modellen en vissagisten samen om hun ervaring te delen met anderen, ook worden hier fotoshoots georganiseerd en afgesproken. Verder willen wij deze foto’s gebruiken in ons eigen portfolio welke in de toekomst op onze eigen website zullen komen te staan. Maar vooral willen we veel lol hebben tijdens zulke shoots. Heb je hier zin in bel of mail ons dan !!!

Vanguard Tracker 4 : 

Nadat we een tijdje met een goedkoop statief hebben gewerkt bleek deze niet meer te voldoen voor onze spiegellens (in de fotografie gaat zeker op dat je krijgt waarvoor je betaald, goede spullen kosten geld), zoals u op de lenzen pagina kon lezen heeft deze een zeer hoog brandpuntsafstand (omgerekend naar digitaal 750mm) stabiliteit is dan van het grootste belang om scherpe onbewogen foto’s te krijgen. Dus hebben we sinds februari 2007 een nieuw statief gekocht.


Vanguard Tracker 4

Dit compleet metalen statief uit de professionele serie van Vanguard is een dag en nacht verschil met ons kleine statiefje. Alles is gewoon dubbel zo dik. Het probleem met ons vorige statief was dat het aandraaien van alle verstel opties ervoor zorgde dat de plastic schroefdraad klemmen kapot gingen. Dat is met dit statief dus verleden tijd alles bestaat uit dik metaal. Licht is hij niet, compleet weegt hij 3,4 kg, maar de schouderband maakt hem evengoed goed handelbaar. Hij is uitschuifbaar tot een hoogte van maximaal 188cm, en de 3-weg oliegedempte panoramakop zorgt voor een flexibele en soepele beweging.

Nikon SB-600 :

De Nikon SB-600 flitser, de een na beste flitser van Nikon. De ingebouwde flitsers zijn leuk maar hebben niet echt heel erg veel nut, ze zijn eigenlijk te zwak om goed hun rol te kunnen uitoefenen. Daarom is een opzet flitser altijd beter. De SB-600 heeft een richtwaarde van 30 meter (ISO 100) en van 42 meter bij ISO 200. Deze flitser ondersteund het i-TTL systeem van Nikon wat ervoor zorgt dat de flitser automatisch metingen uitvoert om zo de beste belichting voor onderwerp en achtergrond te creeren. Verder kan de flitskop gekanteld of gedraaid worden om zo indirect via het plafond of de muur te kunnen flitsen. De SB-600 kan ook draadloos worden gebruikt als slaaf flitser waarbij onze Nikon D300 en D80 als commander dienst kunnen doen en zo de SB-600 kan aansturen met de instellingen die op de camera worden gedaan zonder dus steeds naar de flitser te hoeven lopen. In de toekomst (hangt af van ons budget) is het mogelijk om meerdere flitsers aan de camera te koppelen om zo een onderwerp vanaf verschillende kanten te kunnen belichten. Klik hier voor een review.

Nikon SB-600

Specificaties Nikon SB-600
Richtgetal (35mm zoomstand, ISO 100):30 meter
Oplaadtijd, (volledige flits):3,5 sec.
Aantal flitsen op vol vermogen:200
(Afhankelijk van batterijsoort en capaciteit)
Flitsdekking (bereik qua brandpuntsafstand):Automatische zoom 24-85 mm, 14 mm met ingebouwde diffusor
Voeding:Vier AA-type (alkaline, NiCd, NiMH of lithium) batterijen
Afmetingen, (B x H x D):68mm x 123.5mm x 90mm
Gewicht:300 gram (zonder batterijen)
Draadloos FlitsenJa met de D80, D300 & D700

Nikon SB-800 :

De Nikon SB-800 flitser is de beste flitser van Nikon, het is onze nieuwste aanwinst, in vergelijking met de SB-600 is alles wat beter, waar de SB-600 een richtwaarde van 30 meter (ISO 100) en van 42 meter bij ISO 200 heeft, heeft de SB-800 een richtwaarde van 38 meter (ISO 100) en 53 meter (ISO 200). Ook deze flitser ondersteund het i-TTL systeem van Nikon wat ervoor zorgt dat de flitser automatisch metingen uitvoert om zo de beste belichting voor onderwerp en achtergrond te creeren. En ook hier kan de flitskop gekanteld of gedraaid worden om zo indirect via het plafond of de muur te kunnen flitsen. De SB-800 kan ook draadloos worden gebruikt als slaaf flitser waarbij onze Nikon D300 en D80 als commander dienst kunnen doen en zo de SB-800 kan aansturen met de instellingen die op de camera worden gedaan zonder dus steeds naar de flitser te hoeven lopen, tevens kan de SB-800 ook zelf dienst doen als commander, iets wat de SB-600 niet kan. Verder kan er op de SB-800 een externe accu aangesloten worden, naast dat er al een extra penlite in geplaatst kan worden, zodat er langer mee “geflitst” kan worden (handig bij bijvoorbeeld bruidsfotografie).

Nikon SB-800

Specificaties Nikon SB-800
Richtgetal (35mm zoomstand, ISO 100):38 meter
Oplaadtijd, (volledige flits):2,7 sec.
Aantal flitsen op vol vermogen:400
(Afhankelijk van batterijsoort en capaciteit)
Flitsdekking (bereik qua brandpuntsafstand):Automatische zoom 24-105 mm, 14-17 mm met ingebouwde diffusor
Voeding:Vijf AA-type (alkaline, NiCd, NiMH of lithium) batterijen
Afmetingen, (B x H x D):70,6mm x 127,4mm x 91,7mm
Gewicht:350 gram (zonder batterijen)
Draadloos FlitsenJa, met de D80, D300 & D700

Digimate III :

Toen we de camera hadden besteld bedachten we ook dat we op vakantie’s al snel onze geheugenkaarten vol zouden hebben na een paar uur/dagen schieten (bij elkaar 6 GB, dus ongeveer genoeg voor 700 foto’s). Digitale foto’s maken kost naast de aanschaf van de apparatuur natuurlijk helemaal niets. Dus zochten we naar een oplossing om onze foto’s te kunnen opslaan, onze laptop meenemen is niet echt handig dus kwamen we al snel op een Imagetank ook wel foto database genaamd dit is eigenlijk een geheugenkaart lezer gekoppeld aan een kleine harde schijf in een apparaat.

DigiMate III

Deze imagetank kan 12verschillende soorten geheugenkaarten aan dus voor ieder wat wils. Onze uitvoering is uitgerust met een 80 GB harde schijf wat theoretisch genoeg moet zijn voor 8000 foto’s van 10MB per stuk. Schieten maar !!! En mocht dit niet genoeg zijn is de harde schijf zelf te vervangen voor een 120GB exemplaar wat dus 50% meer opslag cappaciteit oplevert. Aanzetten, geheugenkaartje invoeren, op de knop drukken en kopieren maar KKDWD (Kind Kan De Was Doen). Op deze imagetank kun je de opgeslagen foto’s niet terug kijken, maar wie wil dit nu eigenlijk ? De foto’s zijn op die kleine schermen toch niet goed te beoordelen. Op het scherm kun je wel een aantal andere dingen aflezen als, batterij status, overgebleven geheugen en de kopieer status.

Specificaties DigiMate III
Aansluiting:USB 2.0 High Speed
Ondersteunde hardeschijven:2,5" hardeschijf capaciteit tussen 10GB en 120GB
Geheugenkaart lezer:USB 2.0 12in1 kaartlezer
Bestandssysteem:FAT 12/16/32
Ondersteunde geheugenkaarten:CF / CF2 / SD / MINI SD / MMC / RS-MMC / MS / MS-Pro / MS-Duo / MS-Pro Duo / XD / MD
Batterijsoort:Oplaadbare en uitwisselbare 1200 mAh 3,7V batterij
Gebruikstijd:3 - 4 uur continue
LCD:Groot 3 kleuren OLED display
Ondersteunde besturingssystemen:Windows 98/SE/ME/2000/XP/VISTA, Mac OS 9.2 of hoger
Afmetingen:115mm X 76mm X 25mm
Gewicht:145 gram (zonder hardeschijf)

Nikon MB-D10 (D300 & D700) :

De Nikon MB-D10 is een vertical battery grip welke 2 Nikon accu’s kan bevatten samen goed voor ongeveer 5000 foto’s. Verder is deze grip erg handig omdat wanneer je de camera draait om bijvoorbeeld portretten te maken je hem veel beter vast kunt houden dan zonder deze grip, en met de SB-600/SB-800 op de bovenkant gemonteerd is de camera zo beter uitgebalanceerd.

Nikon MB-D80

Overige :

Verder zijn er natuurlijk de verschillende filter setjes aanwezig voor de verschillende lenzen, om desgewenst een ander resultaat te bereiken of om de beelden te verbeteren.

Ook de zonnekappen mogen niet ontbreken, deze zorgen ervoor dat er geen vals/storend licht op de lens kan vallen vanaf de zijkant.

Nikon D700 FX

Nikon D300 DX

Onze ObjectievenÂ